فریدون حافظی (۱ بهمن ۱۳۰۵ کرمانشاه - ۱۶ خرداد ۱۳۹۲ تهران) موسیقیدان، آهنگساز و نوازنده تار اهل ایران بود.
او از نوجوانی شیفتهٔ نواختن تار بود و چندان این شیفتگی را به پشتکار و جدیت آراسته بود که هنگامی که برای آزمون ورودی هنرستان موسیقی نزد استادان این هنرستان تار نواخت، ستایش ایشان را برانگیخت و او را به رادیو معرفی کردند. او بعدها برای کامل کردن اندوختههایش از موسیقی به ایتالیا رفت.
حافظی پیشینهای ۵۰ ساله در آموزش تار و سهتار داشت. گفته میشود خوشصداترین تار ساختهشده توسط استاد یحیی تارساز به رسم هدیه از سوی استاد موسی معروفی در اختیار ایشان قرار داده شده بود. او پس از مرتضا نی داوود و عبدالحسین شهنازی یکی از سه نوازندهای است اجازه تکنوازی در رادیو داشتند. جلیل شهناز، فریدون حافظی و فرهنگ شریف این سه نوازنده بودند. تکنوازیها و همچنین همنوازی او همراه استادان و بزرگانی چون احمد عبادی، همایون خرم، حسنعلی دفتری، محمد موسوی، جهانگیر ملک، اسدالله ملک، مجید نجاحی، رضا ورزنده، کامران داروغه، منصور صارمی و منصور نریمان به ویژه در مجموعه تکنوازان به یادگار مانده است.
گذشته از تار که ساز تخصصی او بود، در جوانی عود نیز مینواخت و در نواختن پیانو نیز چیرهدست بود. حافظی همچنین جز نواختن سازهای گوناگون دستی هم در آهنگسازی داشت و از آن جمله تصنیفهای بسیاری از او به یادگار مانده. از مشهورترین آثار وی میتوان «رقص گیسو» را نام برد که با صدای زندهیاد دلکش جاودانه شده است.
از ویژگیها و نکات ستودنی زندگی حافظی اشتغال داشتن اش به موسیقی تا سنین کهنسالی است. او حتی در ۹۰ سالگی همچنان به انتقال آموختهها و اندوختههای اش از یک سو و آهنگسازی و تنظیم تصانیف از دیگر سو سرگرم بود و تا بازپسین روزهای زندگی اش دست از تلاش برای اعتلای موسیقی و پرورش استعدادهای نوظهور برنداشت. بازپسین ساختههای او با صدای سالار عقیلی و اجرای ارکستر ملی به رهبری فرهاد فخرالدینی ضبط و تنظیم شد.
فریدون حافظی به علت شکستگی استخوان ران در فروردین ۱۳۹۲ زیر عمل جراحی قرار گرفت. اما پس از مرخصی از بیمارستان در ۱۶ خرداد ماه همان سال درگذشت. پیکرش پس از تشییع در تالار وحدت در قطعه هنرمندان بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.
::برای دریافت هر گونه اطلاعات از دنیای وسیع موسیقی، شناخت سازهای ایرانی و جهانی (سازشناسی) و همچنین آشنایی با بهترین آموزشگاه موسیقی غرب تهران به سایت مرجع موسیقی ملل مراجعه فرمایید.
موسیقی علاوه بر اینکه باعث تقویت هوش و عواطف روحی افراد شده، همچنین سبب بالا بردن هوش عاطفی انسان ها نیز می شود. موسیقی هوش، حس مشاهده، دقت، استنباط و عواطف روحی انسان را تقویت می کند. در بررسی تحقیقات صورت گرفته نشان داده شده که موسیقی به میزان قابل توجهی در تسکین و تقلیل وضعیت بحرانی بیمارانی که در بخش آی.سی.یو بستری بودند، تاثیر به سزایی داشته است. جالب اینجاست که سامانه اعصاب انسان به محرک های موزیکال پاسخ مثبت می دهد و عملا موسیقی در تغییر حالت و وضعیت بیماران موثر واقع می شود. استفاده از موسیقی سبب آرامش روحی، بهبود وضعیت ذهنی، کاهش اثرات استرس های وارد شده می شود و برای افراد در برقراری ارتباط، اتحاد و تطابق کمک کننده است.
هدف سایت مرجع موسیقی ملل
مرجع موسیقی ملل با بهره گیری از کادر متخصصین و مجرب در تیم سایت بر آن است که با شرایط ویژه برای آموزشگاه های موسیقی برتر و همچنین تمامی فعالیت های موسیقی اعم از برگزاری کنسرت و... مجموعه ی شما را به بهترین نحو در دید مخاطب خاص و عام قرار دهد.
سایت ما
همچنین می توانید از مقالات داخل سایت مرجع موسیقی برای مطلع شدن از دنیای وسیع و ارزشمند موسیقی ایران و جهان بهره مند شوید.
تاثیرات موسیقی بر انسان
بسیاری از مردم بدون آنکه قدرت بیان آن را داشته باشند که از این یا آن ملودی چه تصویری در ذهنشان پدید می آید، یا مکانیسم تاثیر آن را بشناسند، احساس غم یا شادی یا قهرمانی یا شکست را دریافت میکنند. این به دلیل عاطفی بودن موسیقی نسبت به سایر هنرها می باشد. در حقیقت موسیقی تنها هنریست که با چشمانی بسته نیز قابل حس و درک است. ...
نوشتن يک نظر