عیلامی ها اصلی ترین ساکنان غرب ایران (2350 ق.م تا 650 ق.م) محسوب می شدند که از لحاظ نژادی با بین النهرینی ها متفاوت بودند، به زبان دیگری سخن می گفتند و اغلب با آن ها می جنگیدند. با این حال بین النهین تاثیر بسزایی بر روی عیلام داشت.
(برگرفته از کتاب "مبانی موسیقی" نوشته کیوان جعفری نژاد.سروین حزین)
مهر چغامیش یا به عبارتی مهر چُغامیش که در قرن بیستم در تپه نزدیک دزفول کشف شد، کهن ترین همنوازی جهان را نشان می دهد که نمایانگر وجود ارکستر بانوان در آن منطقه است زیرا تمام نوازندگان آن زنان عیلامی می باشند. این صحنه نشان دهنده ضیافتی است به همراه موسیقی که با مذهب ارتباط دارد و در آن سازهای زهی، بادی و کوبه ای از جمله چنگ، بوق و نوعی طبل دیده می شود.
نقش برجسته ی دیگری به نام کول فرح (کول فرعون) سه موسیقی دان را در مراسمی مذهبی (تقدیم قربانی به خدایان) نشان می دهد که یکی دف (دایره) و دو نفر دیگر چنگی با نام وَن می نوازند.
موسیقی علاوه بر اینکه باعث تقویت هوش و عواطف روحی افراد شده، همچنین سبب بالا بردن هوش عاطفی انسان ها نیز می شود. موسیقی هوش، حس مشاهده، دقت، استنباط و عواطف روحی انسان را تقویت می کند. در بررسی تحقیقات صورت گرفته نشان داده شده که موسیقی به میزان قابل توجهی در تسکین و تقلیل وضعیت بحرانی بیمارانی که در بخش آی.سی.یو بستری بودند، تاثیر به سزایی داشته است. جالب اینجاست که سامانه اعصاب انسان به محرک های موزیکال پاسخ مثبت می دهد و عملا موسیقی در تغییر حالت و وضعیت بیماران موثر واقع می شود. استفاده از موسیقی سبب آرامش روحی، بهبود وضعیت ذهنی، کاهش اثرات استرس های وارد شده می شود و برای افراد در برقراری ارتباط، اتحاد و تطابق کمک کننده است.
هدف سایت مرجع موسیقی ملل
مرجع موسیقی ملل با بهره گیری از کادر متخصصین و مجرب در تیم سایت بر آن است که با شرایط ویژه برای آموزشگاه های موسیقی برتر و همچنین تمامی فعالیت های موسیقی اعم از برگزاری کنسرت و... مجموعه ی شما را به بهترین نحو در دید مخاطب خاص و عام قرار دهد.
سایت ما
همچنین می توانید از مقالات داخل سایت مرجع موسیقی برای مطلع شدن از دنیای وسیع و ارزشمند موسیقی ایران و جهان بهره مند شوید.
تاثیرات موسیقی بر انسان
بسیاری از مردم بدون آنکه قدرت بیان آن را داشته باشند که از این یا آن ملودی چه تصویری در ذهنشان پدید می آید، یا مکانیسم تاثیر آن را بشناسند، احساس غم یا شادی یا قهرمانی یا شکست را دریافت میکنند. این به دلیل عاطفی بودن موسیقی نسبت به سایر هنرها می باشد. در حقیقت موسیقی تنها هنریست که با چشمانی بسته نیز قابل حس و درک است. ...
نوشتن يک نظر